fbpx
9218435423.8dd5717.ffccbd451066455b895ad46a556de368

POBYKU Kuchnia Bar – kości lizać

Lokal Pobyku kuchnia bar mieści się przy ul Żeromskiego 1 w Warszawie. Trafiliśmy tu dzięki znajomym, którzy polecili nam to miejsce.

O jedzeniu w tym lokalu nasłuchałam się samych achów, aż wreszcie postanowiłam to sprawdzić.

Po przekroczeniu drzwi wita nas uśmiechnięta załoga. Wybieramy stolik i od razu dostajemy menu. W karcie króluje wołowina, dlatego wybraliśmy:

  • Tatar wołowy z jajkiem przepiórczym / marynowane grzyby / szalotka / ogórek / musztarda Dijon / parmezan / kapary – 30 zł
  • Burger klasyczny + frytki / wołowina / ser / pomidory / ogórek / cebula / sałata lodowa / majonez – 33 zł
  • Żebro wołowe BBQ / młode ziemniaki / mieszane sałaty / sos barbecue – 15 zł / 100 g – nasze miało ok 700 g 😀
    Wielkość porcji uzgadnia się z obsługą.
  • Ribeye steak z jałówki / z małymi zmianami podany na szpinaku oraz z białymi szparagami – 59 zł / 300 g

Jako pierwszy na stole pojawił się tatar, więc od razu go spróbowaliśmy.

Duża porcja, także można spokojnie zamówić jako przystawkę dla dwóch osób. Jest bardzo smaczny.

Po chwili dostajemy burgera.

Zakochałam się w tym burgerze, ale wciąż czekałam na hit lokalu czyli na żeberka.

Bardzo apetycznie wygląda, nie da się powstrzymać przed spróbowaniem 😉 Przekroiłam go, i to co zobaczyłam w środku skradło całe moje serce, a jak zjadłam to i podniebienie.

Żebro łatwo odeszło od kości, wręcz, aż się z niej zsunęło. Spójrzcie tylko na te widoki. W środku miękkie, a w ustach rozpływające. Najlepsze żebro wołowe jakie do tej pory próbowałam.

Stek zamówiła koleżanka i poprosiła, aby był wysmażony well done, co osobiście uważam za profanacje takich pysznych mięs. Jednak nawet w tak mocnym stopniu wysmażenia nadal był soczysty i smaczny.

Na długo zapamiętam wizytę w tym lokalu, ponieważ jedzenie jest tam przepyszne, a obsługa uśmiechnięta i miła. Miłośnicy wołowiny powinni koniecznie odwiedzić to miejsce. Mike, oraz inne zwierzaki są tam mile widziane, ale tylko w okresie letnim (ogródek sezonowy).

Jedyne do czego mogę się przyczepić to utrudnienie z zaparkowaniem przed samym lokalem, ale w zamian za takie pyszności na talerzach jestem to w stanie wybaczyć. Weźcie znajomych i przy najbliższej możliwej okazji spróbujcie tych smaków.

POBYKU Kuchnia Bar
Żeromskiego 1, 01 – 887 Warszawa
WWWFacebookInstagram